Våra flyttjänster

Flyttjänsterna vi som flyttfirma på Lidingö erbjuder täcker många behov, och många av tjänsterna kan med fördel kombineras till mer eller mindre kompletta flyttlösningar med paketpris.

Har något annat i åtanke, kring flyttjänster? Skadar inte att fråga – eventuellt kan vi hjälpa till på något sätt. Du når oss enklast via vår kontaktsida.

Bohagsflyttning

Vanligaste flytthjälpen som privatpersoner frågar efter är bohagsflytt, så den sortens flyttservice gör vi massor av. Vissa vill ha mesta möjliga avlastning – de kanske inte hinner, orkar eller ids hålla på med allt före, under och efter flytten utan hellre lägger en slant extra mot att de får ägna sig åt det som är roligare, viktigare eller sundare för dem.

Då packar vi, demonterar hyllor och möbler och städar ur gamla hemmet samt monterar och packar upp i det nya. Så att den som flyttar snarast kan fortsätta sitt liv men på ny adress.

Andra vill göra det mesta själva, kanske för att spara pengar eller hålla full koll och kontroll. Då kanske vi bara transporterar lådor och möbler till nya adressen, och det är då hela vår insats. Finns gott om varianter däremellan. Hör av dig till oss så kan vi se vilken kombination av tjänster som gör flytten enklast, smidigast och mest prisvärd för dig

Kontorsflyttning

Företagsflytt, kontorsflytt eller firmaflytt – allt handlar om att verksamheten ska flytta rent fysiskt. Dessa flyttar brukar vara kloka att planera i god tid, extra väl och organisera med omsorg, så att företaget förlorar så lite tid och resurser som möjligt på störningar och avbrott. Men lättfotade företag vet att saker ibland händer i rödaste rappet, och för de tillfällena har vi även akut flytthjälp – allt för att slippa kostsamma driftstopp.

Vid kontorsflyttning kan vi ta hänsyn till om ni kan pausa den platsbaserade verksamheten (medan ni kanske tar långhelg eller passar på att åka iväg på konferens) medan vi i ett svep flyttar era inventarier till nya adressen. Kan ni inte pausa utan måste hålla ständig drift eller beredskap så kan vi enas om att flytta etappvis, exempelvis en avdelning i taget eller under mindre störande timmar på dygnet.

Värt att känna till är att vi håller oss med gedigna ansvarsförsäkringar och de tillstånd och certifikat som krävs för de flesta företagsflyttar.

Evakueringsflyttning

Hos fastighetsägare blir emellanåt evakueringsflyttar nödvändiga – oftast som naturliga steg vid större renoveringsarbeten, som exempelvis vid stambyten i flerfamiljshus. Det är lägen där hyresgäster eller bostadsrättsinvånare ett tag behöver bo någon annanstans.

Så varje berört hushåll kan behöva flyttas (ibland två gånger om de ska flytta tillbaka efter renoveringsarbetet), och det kan vi ta hand om. Ju fler berörda hushåll, desto mer noggrant behöver flyttarna planeras, bland annat för att undvika såväl kollisioner som glapp i processen.

Vid många flyttar på kort tid så kan mer än en flyttfirma behöver vara med, och då kan vi samordna dessa så att alla firmor fungerar som en stor men smidig flyttpartner.

Pianoflyttning

Pianoflytt kräver mer av vem som helst som ska flytta det – ett piano är ofta är tungt och otympligt och vissa av dem är mycket skrymmande. Så vi har flytt av piano som en egen tjänst, med en egen kostnad.

Det betyder också att vi tar extra hänsyn inför och under själva pianoflytten, som att säkra att vi har rätt utrustning och kunskap på plats för att kunna flytta pianot på säkert sätt. Detta inte bara för att skydda pianot mot stötar och repor men också interiören och vår egen personal – pianoflytt ska ske säkert i alla aspekter.

Vi demonterar och monterar era möbler och hyllor

Slipp omaket av att själv montera möbler och hyllor – den biten kan vi ta. Och vi kan måtta och montera upp allt igen det på nya stället, exakt där ni vill ha det.

Kombinera gärna demontering/montering med våra packningstjänster så har ni en smidig paketlösning: var möbel, hylla och sakerna ni har i/på dem hamnar på samma ställe även i nya hemmet/lokalen, utan att ni lyfter ett finger. Vi tänker oss att man redan från dag 1 i nya hemmet eller lokalen ska veta exakt var man hittar sina saker, så man kan ägna sig åt bättre saker än att leta.

Det här är alltså motsatsen till att man i månader närmast efter flytten bor bland flyttlådor medan man försöker hinna komma i ordning parallellt med jobb, familjeliv, eller med företagets drift. Hittills har vi inte träffat någon som är sugen på den fasen.

Packning/Uppackning

Packning är näst efter transport och flyttstädning den kanske mest tacksamma tjänsten vi erbjuder. Många uppskattar att inte behöva lägga all tid på att packa, eller ens skaffa packmaterial och flyttlådor eller oroa sig för att packa fel så att något går sönder under transport. Uppackning, är en parallell tjänst där vi också packar upp allt på nya stället, så långt möjligt på samma hyllor och i samma skåp som tidigare. Tjänsterna packning/uppackning är perfekta tjänster att kombinera med tjänsterna demontering/montering.

Vi kan ordna med magasinering

Ibland går inte flytten från bostad till bostad, från lokal till lokal. Istället kan man behöva magasinera en tid. Någon ska utomlands för arbete eller studier, ett säsongsföretag kan behöva stuva undan inventarier i väntan på nästa högsäsong, ett dödsbo ska tömmas men tid saknas att gå igenom allt, eller kanske någon tillfälligt behöver bo smått men saknar plats hemma för alla ägodelar.

Återanvändning och återvinning

Varje flytt lämnar en ofta rejäl hög med saker att göra sig av med – sådant man sparat alldeles för länge men som nu, till slut, ska ut. Turen/turerna till återvinningscentralen blir dock extra arbetsmoment (utöver alla övriga extra arbetsmoment som en flytt kan innebära).

Hur vore det att slippa den biten? Att slippa den och samtidigt hjälpa både miljö och medmänniskor? Vi kan ta hand om allt som ska bort. Bara du/ni samlar det så vi enkelt kan skilja det från allt som ska sparas. Och säger ni inte emot så tar vi ett varv förbi någon hjälporganisation i trakten – något kanske kan återanvändas. Resten källsorterar vi vid närmaste återvinningscentral.

Boka flytthjälp!

Vill du ha offert på flytthjälp för just din bostad? Skicka in din förfrågan så återkommer vi med ett offertförslag inom kort.

Begär en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till er så snabbt som möjligt.